Dennis Kieft
Advertisement
Hoofdmenu
Thuis
Dagboek
Vakantie Villa Pardoes
Laatste ziekenhuisopname
Dennis zijn 'Doe Een Wens'
Daan zijn 'Lied voor Dennis'
Gastenboek
Foto albums
Links
Spelletjes
Vakantie bij Villa Pardoes Afdrukken E-mail
Geschreven door Annita   
zondag, 15 januari 2006
Dag 1 - De aankomst in het "space-huisje"

Vrijdag 6 januari was het eindelijk zover; we gingen naar Villa Pardoes in Kaatsheuvel!

Toen we in Villa Pardoes aankwamen werden we ontvangen door vrijwilligers die ons naar "ons huisje" brachten. Villa Pardoes bestaat uit 8 huisjes die elk in een apart thema zijn ingericht. Zo heb je een "barbie-huisje", een "ridder-huisje" en een "aan het strandhuisje". Wij verbleven deze week in het "space-huisje". Tot groot genoegen van de jongens! Het huisje bestaat uit 3 slaapkamers, een ruime badkamer (met bad) en een compleet ingerichte keuken (inclusief vaatwasser en magnetron).

Bij binnenkomst stond er (tot groot genoegen van Daan) een schaal vol snoep klaar en werden we op het schoolbord in het huisje van harte welkom geheten. ’s Avonds werd er een buffet aangeboden en werd er verteld wat er zo al de aankomende week zou worden georganiseerd.

Dag 2 - De Winterefteling

Zaterdagochtend begon niet zo goed, want ’s ochtends vroeg spuugde Dennis zijn sonde uit! Deze sonde zat er net 2 dagen in! (de vorige 8 weken). En zo zaten we zaterdagochtend in het Tweestedenziekenhuis in Tilburg. De verpleging zowel op de EHBO als op de kinderafdeling was echt super! Binnen een recordtijd wisten we dat de trombo’s goed waren (74) en al net zo snel zat de nieuwe sonde er weer in. De verpleegster die de sonde inbracht deed dit zonder voederdraad(!) en ik moet zeggen het inbrengen van een sonde is nog nooit zo snel en zo goed gegaan. Op naar de Efteling!

De Winterefteling doet heel gezellig aan met de kampvuren en de huisjes in het Sprookjesbos helemaal onder gesneeuwd. Maar na 3 uur hadden we de Efteling wel gezien. Dit kwam vooral door de kou! We gingen terug naar Villa Pardoes om vervolgens in de whirlpools te plonzen om een beetje op te warmen. Dit was trouwens de enige keer dat we in de whirlpools geweest zijn want de rest van de week waren ze buiten gebruik (je moet toch wat te zeuren hebben hè?).

Dag 3 - Toverland 

Zondagochtend stonden ome Ron, tante Patricia en oma al om 9.15 uur voor de poort van Villa Pardoes. We besloten om deze dag naar Toverland in Sevenum te gaan. Dit is HET favoriete attractiepark van Daan en Dennis. We waren er al een tijdje niet geweest en sinds ons laatste bezoek was er flink bijgebouwd. Daan heeft zich kostelijk vermaakt in de Boosterbikes. Dit is een achtbaan waarin je zit zoals je op een motor zit. Op een gegeven moment wordt je afgeschoten en ga je een gewaagde rit tegemoet. Aangezien het niet druk was kon hij gewoon blijven zitten. Dennis deed dit in de achtbaan die in Toverland staat.

’s Avonds is Daan nog met ome Ron, tante Patricia en oma naar de Efteling geweest (de Efteling is voor de gasten van Villa Pardoes gratis).

Dag 4 - Een dagje Villa Pardoes 

Maandagochtend hadden we met de andere bewoners van Villa Pardoes een ontbijt. Tijdens dit ontbijt werden er Villa Pardoes snoeppotten aan de kinderen gegeven. Deze potten werden aangeboden door een snoepfabriek uit Helmond.

De rest van de maandag zijn we in de Villa zelf gebleven. Daan en Dennis konden zich vooral goed vermaken in de gamekamer waarin zich een aantal playstations bevonden. Ook hebben we een potje gesjoeld met de vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn van 9.30 tot 21.30 uur in Villa Pardoes aanwezig.

Dag 5 - Bakkerij

Dinsdagmiddag werden we om 13.00 uur verwacht bij Bakkerij Piekfijn in Kaatsheuvel. Hier hebben alle kinderen een fantastische middag beleefd! Bakker Toon ging met alle kinderen koekjes en broodjes maken en er werd zelfs een echte (Villa Pardoes) taart gemaakt (en opgegeten). Deze bakker doet dit al een aantal jaar voor Villa Pardoes en hij deed dit ontzettend leuk door alle kinderen er bij te betrekken. Aan het eind van de bakmiddag kregen alle kinderen een certificaat uitgereikt.

Dag 6 - De Beekse Bergen, paardrijden en Tita Tovenaar

Woensdagochtend zijn we naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek geweest. Helaas was het regenachtig weer, waardoor de meeste beesten in hun hokken zaten. Behalve de leeuwen, want deze kwamen wel dicht bij de auto (tot groot ongenoegen van Dennis: "gassen pap!").

’s Middags mochten alle kinderen van de Villa ponyrijden in een echte manege. Er was een kleine pony en een grote pony (bijna paard) en Daan en Dennis wilden allebei op de grote beginnen. Voor Daan was het al de derde keer dat hij paard reed en het ging hem dan ook heel goed af. Dennis heeft genoten, hij straalde van oor tot oor. Aan het einde van de rit kregen de kinderen een certificaat uitgereikt omdat ze op een echt westernpaard gereden hadden.

’s Avonds ging Daan met Floris (zijn vriendje in de Villa) en die zijn vader, moeder en zusje naar de musical Tita Tovenaar in het Efteling theater.

Dag 7 - Toverland 2 

Donderdagochtend vroeg kreeg Dennis een bloedneus. Deze stopte wel vanzelf maar deed ons wel besluiten om donderdagavond al naar huis te gaan in plaats van vrijdagochtend.

Donderdag hebben we weer de hele dag doorgebracht in Toverland. Ome Ron , tante Patricia en oma waren ook weer van de partij en Daan was zielsgelukkig toen hij ook Floris ontdekte in Toverland. Samen met Floris heeft hij weer een hele tijd in de Boosterbikes doorgebracht (en de handen de hele weg in de lucht!). Het was zo rustig dat de attracties draaiden op verzoek. Als je ergens in wilde zei je dat tegen de medewerker die de attractie opstartte en je kon zo lang blijven zitten als je wilde! En dat allemaal voor nop, want ook Toverland was gratis entree voor gasten van Villa Pardoes. Daan is zelfs alleen geweest in de boomstammen, die op een gegeven moment een heuse vrije val maken! (dan is hij toch wel weer klein hoor). En Dennis reed alleen in de bobsleebaan! Hij kon amper bij de hendels maar hij ging in volle vaart.

Al met al een zeer geslaagde week. Zeker dankzij de vele vrijwilligers en de staf van Villa Pardoes, de Bakker uit Kaatsheuvel en de mensen van het ponyrijden. Petje af!!!

Gewijzigd op ( zondag, 15 januari 2006 )
 
< Vorige   Volgende >
Zoeken op de site
Villa Joep
(C) 2023 Dennis Kieft
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de